Je hebt je eigen foamcreatie gemaakt, maar je bent nog niet 100% tevreden? De finishing touch ontbreekt maar je weet niet juist wat?

Hoe werk je jouw foam hoed of foam pruik af? Hoe krik je het niveau van je creatie op van  ‘gewoon tevreden’ naar ‘Jaaaa! Dat is het het!’? Kortom hoe maak je het volledig af?

Hieronder staan een aantal tips om jouw creatie naar een hoger niveau te tillen.

Glitterfoam

Glitterfoam is de manier om snel een extra dimensie te geven aan je foamcreatie. Het is makkelijk te snijden of knippen. Bovendien is het kleefbaar op de gewone foam door middel van hete lucht. Dit maakt dat je creatie van ver zal opvallen.

EVA foam

Deze dunne foam van 2mm biedt nog wat extra kleurschakeringen om je creaties mee af te werken. Net zoals de glitterfoam is het makkelijk te snijden of knippen en ook kleefbaar op de gewone foam door middel van hete lucht. Doordat deze foam dun is, kan je heel veel kleurschakeringen aanbrengen zonder dat het er lomp gaat uitzien.

Boa’s

Perfect om je foam hoed extra volume te geven. Boa’s kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool. Ideaal ook om naden mee te verbergen.

Marabous

Marabou is het kleine broertje van de boa. Deze veren zijn veel fijner, wat de marabou dunner, lichter en eleganter maakt dan de boa. Marabous kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool. Ideaal ook om naden mee te verbergen.

Veren

Struisvogelveren, maar ook andere soorten veren worden heel vaak gebruikt als afwerking van foam hoeden. Creafoam biedt uitgeselecteerde drabs aan die op fantastische wijze een hele leuke uitstraling aan je creatie kunnen geven. Veren kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool.

Tubes

Decoratieslangen of decoratietubes zijn super om je creatie mee af te werken. Beschikbaar in verschillende kleuren zijn ze uitermate geschikt om je naden en randen mee te verbergen of gewoon om je creatie een leuke look te geven. Bovendien zijn ze ideaal om led lampjes in te steken. Je stopt gewoon de lampjes erin en kleeft de tube aan je creatie. Twee vliegen in één klap!

Led lampjes

Led lampjes zijn ideaal om je creatie ook ’s nachts te doen opvallen. Deze lampjes zitten meestal op een fijne draad en worden gevoed door batterijen. Creafoam biedt deze aan op 2 meter met 2 kleine batterijen die reeds voorzien zijn. Door de fijne draad is het overdag niet storend. De lampjes geven voldoende licht om ook overdag zichtbaar te zijn, al is het effect in het donker natuurlijk nog schitterender. Leds kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool.

Steentjes

Alles wat blinkt is leuk om te verwerken op een hoed of pruik. Steentjes vind je in alle kleuren, vormen en groottes. Creafoam maakte een selectie van kwaliteitsvolle steentjes die makkelijk te kleven zijn op je foamcreatie. Bovendien kunnen deze steentjes dankzij 2 gaatjes ook genaaid worden op kledij. Steentjes kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool.

Stof

Heel wat foam hoeden worden met stof aangekleed om beter bij het kostuum te passen. De manier van aanbrengen hangt grotendeels van de stof af. Zware en dikke stoffen zoals pluche kunnen gerust met het lijmpistool gekleefd worden. Bij fijnere stoffen zoals bijvoorbeeld satijn zal je het lijmpistool niet kunnen gebruiken omdat de lijm zichtbaar is door de stof. Hier is dubbelzijdig plakband of lijmspray een beter oplossing. Wij geven als advies om eerst eens te testen met een klein stukje stof.

Soms heb je echter geen extra producten nodig om het niveau van afwerking te verbeteren. Met de volgende 2 gouden tips zal je het uitzicht van je creatie op eenvoudige wijze drastisch verbeteren.

Vingerafdrukken

Wanneer je met foam werkt, heb je heel snel vingerafdrukken die achterblijven op je creatie. Dit oogt niet mooi en zorgt ervoor dat je creatie er slordig uit ziet. Dit ongemak kan je echter zeer makkelijk oplossen. Onze tip: wanneer je klaar bent met het kleven van de foam, blaas je nog eens met de föhn over de volledige hoed of pruik heen. De vingerafdrukken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Blinkende foam

De föhn maakt dat de foam aan elkaar kleeft, maar heeft als nadeel dat de foam lichtjes begint te blinken op de plaatsen waar verwarmd werd. Op deze manier heb je soms delen die blinken en delen die niet blinken. Dit oogt niet echt mooi. Onze tip: wanneer je klaar bent met het kleven van de foam, blaas je nog eens met de föhn over de volledige hoed of pruik heen. Je creatie zal nu veel egaler blinken.